Bandcoaching

De kans voor jouw band om effectiever samen te werken, meer succes te genereren en professioneler te worden. Voor als je een doorgewinterd podiumbeest bent of wanneer je voor het eerst een performance geeft. Begeleiding en advies van iemand met kennis van zaken kan dat ene verschil uitmaken. Een bandcoach kan hulp bieden bij voorbereidingen van studio opnames, bij het schrijven van eigen nummers of het instuderen en kiezen van covers.

In de overvolle muziekindustrie van tegenwoordig is er voor nieuwe bands , ondanks het talent van de muzikanten, veel nodig om hun muziek aan de man te brengen en op te vallen . Een strak concept samen met een doordachte strategie en de juiste PR maken vaak het verschil. Laat je dromen een stap dichterbij komen met de hulp van een bandcoach!!

Wat houdt het in?


Bandcoaching is een tijdelijke begeleiding. Er kunnen verschillende redenen zijn om een coach in te huren; het verwerven van een stevige positie in de markt (meer optredens) , oplossen van interne problemen (structuur, bandwisselingen), versterken van (podium-)presentatie enz.
Een bandcoach adviseert, ondersteunt en begeleidt een band gedurende een bepaalde afgesproken periode.
De coach zal op persoonlijke basis met de band samen werken. Sterke kanten worden uitgebouwd, knelpunten aangepakt. Er wordt een plan gemaakt waarin doelen worden opgesteld voor korte en lange termijn. Tevens worden er afspraken gemaakt over de acties die worden ondernomen om de gestelde doelen te bereiken. De bandcoach bewaakt de voortgang en ondersteunt gedurende het hele traject.
Wanneer het plan goed doorlopen wordt zal zich dat vertalen in muzikale topprestaties, zelfvertrouwen, chemie en het uitstralen van plezier. Een band die stevig zijn schoenen staat niet alleen muzikaal maar ook zakelijk, organisatorisch en zeker ook op het gebied van PR en podiumpresentatie!

 

De voordelen

 

– Bandcoaching is financieel aantrekkelijk
– Het is een tijdelijk traject
– De band wordt niet afhankelijk van derden
– Studiotijd wordt efficiënter benut wat tot grote financiële besparing leidt
– Betere optredens met meer gage, publiek en exposure
– Meer plezier omdat onzekerheden worden aangepakt

 

Een bandcoach is ook eenmalig in te huren voor een concrete vraag of advies over een speciaal onderwerp. Denk hierbij aan welke rechtsvorm is het meest geschikt voor mijn band, welke studio past het beste bij onze stijl, welke gage kun je vragen voor optredens en hoe genereer ik meer optredens? Met deze zaken helpt de bandcoach je graag verder!

Waar kan ik bandcoaching krijgen?


Bandcoaching kan op locatie of in één van de vele oefenruimtes binnen de Randstad. Bij het boeken van een oefenruimte is de mogelijkheid om korting te krijgen wanneer dit in combinatie gaat met het boeken van een bandcoach.

Wat zijn de kosten

Bandcoaching is er al vanaf € 50,– excl. BTW! (onder 21 jaar BTW-vrij)

Bij vragen over bandcoaching, de mogelijkheden hiervan of andere bovenstaande punten, verwijs ik u naar de contact pagina. Maak uw wensen kenbaar en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.